google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

Verborgen ziekmakers

01-12-2016

Mensen lopen vaak rond met onopgeloste kwaaltjes zoals lichte ontstekingen, opgehoopte giftstoffen en niet goed behandelde littekens die stoorvelden veroorzaken met gezondheidsproblemen als gevolg.

Arts-acupuncturist Fjodor Poort merkt dat zijn patiënten in zulke gevallen gebaat zijn met een specifieke vorm van acupunctuur, namelijk ooracupunctuur volgens Bahr.

Wat zijn de meest voorkomende stoorvelden? 

1. Wortelkanaalontsteking van een kies of een tand.
In 70 % gevallen de oorzaak van stoorveld is mijn ervaring. Vaak is er dan een kleine ontsteking in de punt van de wortel. Hier hoef je geen last van te hebben, vooral na een wortelkanaalbehandeling. De zenuw is dan immers dood.  Veel mensen lopen hiermee rond zonder het zelf te weten! Het stoorveld kan gelukkig meestal met verblijfsnaalden worden ontstoord. Een enkele keer is toch nodig dat een tandarts zich ermee bemoeit.

2. Littekens
Het beruchtste is een keizersnede litteken, omdat deze een belangrijke hoofdmeridiaan door snijdt. Ook  een ouderwetse blindedarm litteken wordt nog weleens gevonden. Naast ontstoring in het oor is het mogelijk deze te behandelen met gewone lichaamsacupunctuur.

3. Chronische irritatie, lichte ontstekingen van de amandelen of bijholtes.
Meestal voel je dit wel mocht je hier last van hebben. Zelfs lichte klachten in dit gebied kan soms grote gezondheidsproblemen veroorzaken.

4. Gifstoffen kwik
De meest voorkomend is kwikvergiftiging vanuit amalgaanvullingen. De laatste 10-15 jaar gebruiken de tandartsen gelukkig bijna geen amalgaan meer, daarvoor zeer vaak. Het probleem is gelukkig aan het afnemen. Amalgaan hoeft niet een groot probleem te zijn als de hoeveelheden kwik die vrijkomen kunt afvoeren. Of dit een probleem is, is afhankelijk van de hoeveelheid kwik wat vrij komt uit je vullingen en het ontgiftend vermogen van je lichaam. Kwik komt versneld vrij bij amalgaanvullingen van verschillende leeftijden door niet merkbare elektrische lading in de mond. Een (resterende) amalgaanvulling is vaak geen probleem! Als ik dit vind adviseer ik meestal eerst een kuur met chlorella of spirulina en antioxidanten als selenium en zink en eten van veel groene groentes als boerenkool, spinazie of andijvie. Alleen als er veel vullingen zijn adviseer ik direct om de amalgaan vullingen te verwijderen.

5. Andere vergiftiging
Gifstoffen kunnen ook ontstaan door niet goed functionerende darmen door verkeerde voeding, te veel suikers, koffie, alcohol, vlees en roken. Ze zorgen voor een verzuring van het lichaam. Daarnaast kan iemand overgevoelig zijn voor normale voedingsmiddelen zoals gluten en zuivel.

Behandeling
Je kunt de stoorvelden meestal behandelen met verblijfsnaalden in het oor waardoor deze na verloop van tijd, weken tot soms enkele maanden, verdwijnen. Deze verblijfsnaalden blijven dan 7-10 dagen zitten. Bij deze therapie spreek ik meestal 1 keer per 2 weken af. Het aantal behandelingen verschilt per geval.Daarnaast geef ik regelmatig voeding en soms supplementen advies.

Praktijkvoorbeeld 1
Als voorbeeld wil ik noemen een cliënt met flinke slijmbeursontsteking aan haar heup. Ze had hier al vele maanden last van en kon moeilijk lopen, maar ook in rust en de nacht had ze er last van. Pijnstillers en later spuit van de huisarts hielp niet of nauwelijks. Gewone lichaamsacupunctuur leek wel iets te helpen maar niet afdoende. Met de stoorveld-therapie volgens Bahr bleek ze verstoring te hebben in de wortelkanaal van de kies. Deze heb ik 3 keer behandeld met verblijfsnaald in het oor die 1 week bleef zitten. Uiteindelijk verdween haar klacht volledig.

Praktijkvoorbeeld 2
Een andere cliënt had als klacht flinke jeukklachten op de huid in het hooikoortsseizoen. Alleen de wintermaanden had hij geen klachten. Hij heeft hierbij hooikoortsklachten maar zo licht dat hij dit niet ervaarde als vervelend. Bij de dermatoloog was vastgesteld dat hij allergisch was voor vele boom, gras en onkruidpollen. Echter de middelen die hij van hem had gekregen werkten nauwelijks. Ik heb hem eerst behandeld met lichaamsacupunctuur met enkele gewone oorpunten. Dit had enige effect maar uiteindelijk kwam er toch weer verslechtering. Ik heb stoorveld therapie volgens Bahr ingezet. Ook hier kwam ik een stoorveld tegen in het gebit en deze ontstoord. Na 1 behandeling kreeg hij minder klachten en na nog eens 3 behandelingen 1 keer per 2 weken (het was nog steeds hooikoortsseizoen) was hij klachtenvrij. Een jaar later kwamen de klachten in lichtere mate terug. Twee behandelingen waren toen afdoende voor het geheel verdwijnen van de klacht, midden in het hooikoorts seizoen.

Conclusie
Veel mensen lopen rond met een of meerdere stoorvelden die klachten veroorzaken. Deze klachten veroorzaken therapie-resistentie. De stoorveld-therapie volgens Bahr is hier vaak een oplossing voor. Het is niet alleen geschikt met chronische moeilijk behandelbare klachten, maar kan ook goed preventief worden ingezet.

 

Bent u benieuwd? U kunt altijd een gratis kennismakingsgesprek of een afspraak plannen.
Fjodor Poort