google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

De nieuwe naam

26-05-2015

Ik heb positieve reacties gekregen op de nieuwe naam en de logo van onze acupunctuurpraktijk. Wel vroegen sommige van jullie aan mij, waarom ik eigenlijk van de naam wou veranderen.

 Het is een gevoelskwestie. De oude naam - Het Chinese Idee vind ik nog steeds een prachtige  naam, evenals de vormgeving van de website en van de logo. Maar gevoelsmatig klopt het niet meer. Het Chinese Idee was een praktijk op twee locaties, met wisselende therapeuten. Achter Het Chinese Idee zit het gevoel van ambitie, van willen groeien in Amsterdam, waar ik destijds woonde. Nu ik terug in Zwolle ben, past die naam niet meer.

Ik heb gekozen voor Bloesem om meerdere redenen.

Bloesem duidt op de bloemen van een vruchtenboom. Het vertegenwoordigt dus de lente, een nieuw levenscyclus, een nieuw begin. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw begin na een periode van een langdurige ziekte, zoals bijvoorbeeld Burn-out of depressie.

Bloesem is als het vruchtbeginsel ook een symbool van de vruchtbaarheid. Ik heb veel kennis en ervaring omtrent het bevorderen van de vruchtbaarheid en bied ondersteuning bij het vervullen van een kinderwens zowel op een natuurlijke wijze als ondersteuning bij  IUI of IVF (ICSI) traject.

Bloesem betekent ook de bloei zelf en dat doet mij denken aan de schoonheid en daardoor ook de schoonheid van de huid. Zoals jullie misschien weten, heeft ook dermatologie mijn interesse. Ik heb goede ervaringen met het behandelen van huidklachten, zoals acne, rosacea en eczeem.

Andere reden om te kiezen voor Bloesem was het feit dat de acupunctuurpraktijk gevestigd is in de bloemenbuurt in Assendorp, Zwolle.


Tenslotte streef ik ernaar dat u veel vruchten zal plukken van onze acupunctuurbehandelingen.

Martina