google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

Artrose en acupunctuur

15-09-2015

Als arts acupuncturist merk ik dat mijn patiënten behoefte hebben aan informatie over hun klacht in de termen van reguliere geneeskunde. Ik leg dan hun klacht uit zowel in reguliere als complementaire kader.

Mijn visie als arts-acupuncturist

Ik vind het belangrijk, dat mensen bewust worden van de leefstijl oorzaken van hun klachten en dat ze verantwoordelijkheid willen nemen voor hun gezondheid. Een van de redenen waarom ik als arts acupunctuur ging studeren, is het feit, dat ik liever niet de klachten van mensen wil onderdrukken maar het zelf herstellend vermogen wil stimuleren. Daarnaast is het zo, dat acupunctuur in tegenstelling tot reguliere medicatie geen bijwerkingen heeft. Een mooi voorbeeld hiervan is het behandelen van chronische pijn zoals bij artrose bijvoorbeeld. Hieronder 2 voorbeelden van cliënten die ik heb behandeld;

Nekartrose - praktijkvoorbeeld

l Man van 52 jaar, hovenier. De laatste jaren ervaart hij toenemende nekklachten die werden behandeld door fysiotherapie en zo nu en dan neemt hij bij erge pijn een pijnstiller. Zijn werk als hovenier heeft hij altijd, met pijnklachten, kunnen blijven doen. Op de röntgenfoto werd gewrichtsslijtage vastgesteld. Ik heb hem eerst 4 keer wekelijks behandeld, daarna 3 keer om 14 dagen. Na de 2e behandeling ervoer hij duidelijk verlichting. Bij de laatste behandeling was hij helemaal klachten vrij. Na 1 jaar kwam de klachten toch weer terug en heb ik hem 4 keer behandeld waarna hij weer klachten vrij was.

Nek en heupartrose - praktijkvoorbeeld

l Vrouw van 75 jaar, met als klachten rechter heup en nekklachten ten gevolge van gewrichtsslijtage, vastgesteld op de röntgenfoto. Klachten zijn al bijna 5 jaar aanwezig in toenemende mate. In het dagelijks leven ervaart ze problemen met huisschoonmaak, lopen (meer dan 300 m. kan ze niet). Ook autorijden van langere afstanden wordt lastiger omdat ze haar nek moeilijker kan bewegen. Behalve beperkingen heeft ze hierbij ook pijn. 's nachts wordt ze vaak wakker door de pijn. Ik heb haar 5 keer wekelijks behandeld, en zit nu in de fase van 1 keer in de 2 weken. Na de eerste behandeling had ze al veel minder pijn en kan goed slapen. Cijfer (kwaliteit van leven) is gegaan van 3 naar een 6-. Daarna ging het langzamerhand naar een 7. Met name de pijn is veel minder, haar nek is beweeglijker. Alleen de beperkingen in haar rechter heup is nauwelijks verminderd en met name als ze teveel doet ervaart ze een kleine terugslag. Ze heeft nu toch besloten het advies van de orthopeed te volgen en te kiezen voor een nieuwe heup.

Mijn werkwijze

Ik begin met gangbare lichaamsacupunctuur met een paar oorpunten. Meestal slaat het aan, mocht het niet aanslaan, pas ik de ooracupunctuur volgens Bahr toe. De acupunctuur volgens Bahr kun je goed inzetten bij therapie blokkades bij acupunctuur maar ook in de reguliere geneeskunde. De meeste mensen zijn drager van een of meerdere stoorhaarden en geven een blokkering van het zelf genezend vermogen van het lichaam.  Veelal wordt de stoorhaard niet of nauwelijks gevoeld. Veel voorkomende stoorhaarden zijn kleine chronische ontstekingen van tandwortel (70 %), bijholtes, amandelen, slechte spijsvertering, psychische blokkades en gifstoffen zoals door amalgaam vullingen of langdurig verkeerde voeding. Een tandhaard of een lichte amalgaan vergiftiging hoeft niet perse door de tandarts opgelost te worden. Het is mogelijk dat het lichaam drager is van een stoorhaard en nog maar net in staat is deze te onderdrukken en dus gezond lijkt.
Door deze vorm van acupunctuur te beheersen kan ik ook de patiënten helpen, die niet op de lichaamsacupunctuur reageren.

Neem gerust contact met me op

U kunt bij Bloesem Acupunctuur een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek boeken. Het gesprek duurt 15 min en verplicht u tot niets. 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een afspraak.