google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

7 tips voor een natuurlijke bevalling

18-04-2016

1. Drink frambozenbladmelange  
Het effect van frambozenblad op de baarmoeder werd voor het eerst door de Indianen ontdekt en is daarna wereldwijd toegepast. Het heeft namelijk een toniferend (= verstekend) en adstringerend (= vasthoudend) effect op de baarmoeder. Het blad bevat ijzer en tanine. De zwangere vrouw heeft 50% meer bloed dan een niet zwangere en heeft daarom veel ijzer nodig voor de opbouw van rode bloedlichaampjes, die zuurstof naar de spieren en  dus ook de baarmoederspieren vervoeren. Het ijzer in de frambozenbladthee is organisch en makkelijk opneembaar. Tanine daarentegen werkt preventief tegen bloedingen. Gebruik daarom vanaf week 28 tot en met week 32 dagelijks 2 kopjes frambozenbladthee om de baarmoeder te versterken en bloedverlies tijdens zwangerschap tegen te gaan. Begin daarna weer in de week van de uitgerekend datum 3 koppen frambozenbladthee per dag te drinken. Naast het versterkend effect op de spieren van de baarmoeder, waardoor de 2e fase van de bevalling (van volledige ontsluiting tot de geboorte) mogelijk sneller verloopt, zou de thee ook de pijn doen afnemen.
Bron

2. Sluit je aan bij zwangerschapsyoga Yoga vergroot je kracht en flexibiliteit en helpt je te ontspannen en leert je om te focussen op je eigen bevallingsproces.Tip

3. Check in de 33e week de ligging van de baby
Mocht je baby in stuitligging liggen, dan is het raadzaam om zo snel mogelijk een moxabehandeling te ondergaan. 80% van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede. Om je kans op een natuurlijke bevalling te verhogen bieden wij acupunctuur-moxa therapie aan. Daarbij worden slechts 2 naalden gezet bij de kleine tenen, die met moxa (gedroogd kruid-sigaar) worden verwarmd.  Deze behandeling heeft invloed op de beweegelijkheid van je kindje, waardoor de kans groter is dat het in schedelligging gaat liggen en daar blijft.Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat dit de kans op schedelligging met 25% of meer verhoogt, afhankelijk van hoe vroeg je met de behandeling start. De moxabehandeling zonder naaldjes kan thuis voortgezet worden. Let op – ik ben van mening dat na de voltooide 35e week of bij weinig vruchtwater het niet meer raadzaam is om deze therapie te ondergaan. Bron 4. Eet dadels in de 9e maand van je zwangerschap

De bevallingsduur is korter als de zwangere vanaf de 36e week 6 dadels per dag eet. Dat was de conclusie van het wetenschappelijke onderzoek aan de Jordan University of Science and Technology. Dadels bevatten namelijk een stofje, dat op menselijk oxytocine lijkt. Hierdoor komen de volledige ontsluiting en baarmoedercontracties makkelijker op gang. Bron Je kunt de dadels makkelijk toevoegen aan je havermoutpap, yoghurt of smoothie of eet hem gewoon los als tussendoortje. Let bij de aankoop van dadels op, dat er geen kleverig laagje of witte waas op ligt, dat is namelijk  glucose-fructose stroop, die het langer houdbaar maakt maar ook voor onnodige calorieen zorgt. De lekkerste dadels zijn mejdoul dadels.
 

5. Onderga vanaf week 37 wekelijks een acupunctuurbehandeling
Na het beoordelen van tientallen verschillende onderzoeken hebben de wetenschappers vastgesteld dat het ondergaan van reeks acupunctuurbehandelingen voor de uitgerekende datum de duur van de bevalling en de pijn en de angst voor de pijn kan verminderen. Meer info  Je kunt het beste beginnen in de week 37 van je zwangerschap.

6. Leer acupressuur om de pijn tijdens de bevalling te kunnen verlichten
Vraag je partner om tijdens je contracties stevig op de acupunctuurpunt Dikke Darm 4 (Hegu in het Chinees  of LI4 in het Engels) te stevig te drukken. Je vindt dit punt op de rug van de hand aan het uiteinde van de plooi tussen de duim en de wijsvinger. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat deze punt zowel de pijn, als de duur van de bevalling vermindert. Dikke Darm 4 is  trouwens het meest onderzochte acupunctuurpunt. Daarnaast is ook Milt 6 ( Sanyinjiao in het Chinees en Sp6 in het Engels) en Blaas 32 (Ci Liao) effectief bevonden.

7. Laat verblijfnaaldjes zetten om de bevalling te vergemakelijken
Vraag je acupuncturist om verblijfsnaaldjes te zetten op Did4, Mi6 en Bl 32. Het gaat om 1mm korte naaldjes met ronde pleisters waar je zelf niets van merkt.  Je partner weet dan waar hij exact op kan drukken en het effect is groter dan alleen met de druk van acupressuur. 

 

Neem contact op om een afspraak te maken